Paard en coaching

Wat is Paardencoaching

Paardencoaching is een hele mooie manier van coaching, waarbij de reactie van het paard op de deelnemer inzicht geeft in zijn gedrag. Je kijkt als het ware door de ogen van het paard naar jezelf. Tijdens een sessie krijg  je de kans om meer over jezelf en anderen te leren door het uitvoeren van activiteiten met het paard. De activiteiten zijn altijd naast het paard nooit op het paard. Paarden accepteren ons om wie we zijn zonder te oordelen. Paardencoaching bestaat niet uit lange gesprekken aan een tafeltje maar in de buitenlucht ga je de confrontatie met jezelf aan. Met de hulp van het paard leer je de oplossing in jezelf te vinden.  Je ervaringen en de reactie van het paard worden door de coach geobserveerd en samen besproken.
Doel: Het doel van paardencoaching is bewustwording te bereiken door de deelnemer te stimuleren over zichzelf en anderen na te denken en zijn eigen oplossing te vinden door middel van ervaringsgericht leren  en hierbij gebruik te maken van de feedback van het paard.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn o.a.
  • Faalangst
  • Burn-out
  • Relatie problemen
  • Onbegrepen voelen
  • Moeite met keuzes maken
  • Leiderschap 

Individuele sessie

Zie jezelf zoals het paard jou ziet. Paarden reageren op je houding en gedrag hierdoor leer je meer over jezelf. Paarden nemen waar en accepteren wie je bent zonder hierover te oordelen. Leer met de hulp van een paard hoe je zeker persoonlijke stappen kunt nemen.
Je kunt ervoor kiezen om een enkele sessie te doen of meerdere sessies. Dit is vooral afhankelijk van hetgeen je wilt onderzoeken. Bij meerdere sessies doorloop je een proces. Er zit dan minimaal 2 weken tussen een volgende sessie zodat je de ervaring die je hebt opgedaan een beetje kunt laten bezinken. En misschien zelfs een volgende stap maken in jou proces.

Kosten
75 euro per sessie 1,5 uur (inclusief BTW)  

Teamcoaching:

Maak samen met je team kennis met paardencoaching. Voor teams is het inzetten van een paard zeer verhelderend. In relatief korte tijd wordt er veel duidelijk over de rolverdeling, de talenten ,en de onderlinge verhoudingen binnen het team. De paarden beschouwen het team als de kudde waarvan ze deel uitmaken en  zullen ook op die manier reageren op de teamleden. De reactie en het oordeelsvrije gedrag van het paard zorgt ervoor dat er inzicht verkregen wordt en dat ook iedereen gehoord wordt. De team leden kunnen de nieuwe situatie met inzet van ieders talent direct uitproberen tijdens de coaching. En dit alles zal op een positieve manier zijn doorwerking  hebben op de werkvloer.

Teamcoaching kan met groepen van minimaal 4 en maximaal 8 personen, en wordt aangeboden op werkdagen tussen 10.00 en 13.30 uur en is inclusief een gezonde lunch.

De kosten bedragen 75 euro per persoon (inclusief BTW)

Heb je interesse of zijn er nog vragen? Neem gerust contact op!

Ook zeer geschikt als teamuitje!
 

Paard & Meer
Paardencoaching en begeleiding

Adres
Aatalstrasse 43
49824 Emlichheim

E-mail
info@paardmeer.nl