Logeeropvang

Paard & Meer biedt binnen een familieachtige sfeer logeeropvang voor kinderen/ jongeren.  

Opvoeden is geen makkelijke taak en het opvoeden van een “speciaal” kind vraagt van een ouder vaak nog net iets extra's.  Daarom biedt Paard & Meer juist voor deze ouders een moment om even bij te tanken door de zorg  uit handen te geven. U heeft dan de tijd om weer op te laden of aan uzelf en de rest van uw omgeving te denken. De logeeropvang  is speciaal voor  kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar die een beetje meer aandacht nodig hebben. Hierbij kun je denken aan kinderen met een licht verstandelijke beperking, een gedragsprobleem of een stoornis in het autistisch spectrum. Kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen ongeacht de reden zijn uiteraard ook welkom.

Persoonlijke ontwikkeling

De logeeropvang wordt aangeboden binnen ons gezin. We bieden binnen een veilige omgeving met structuur en duidelijkheid waar ook humor heel belangrijk is. Tevens vinden we het heel belangrijk dat er voldoende ruimte is voor de persoonlijke ontwikkeling op het gebied van praktische zelfredzaamheid en sociaal emotionele ontwikkeling.  De activiteiten die aangeboden worden passen we aan naar de behoeften en het niveau van het kind. Spelen, leren en ervaren!

Om uw kind de ondersteuning te geven die het nodig heeft vinden we de samenwerking met u als ouder van groot belang. Door samen te werken kunnen we de opvoeding van thuis  tijdens het logeren  vorm geven en kunnen we eventueel ondersteuning bieden in de opvoeding.

Activiteiten logeeropvang

Bij het logeren horen naast de “gewone” activiteiten zoals knutselen,  buiten spelen, het helpen met de dieren, boodschappen doen en samen koken ook uitstapjes. Hierbij kun je denken aan een boswandeling, een dagje dierentuin, een bioscoop bezoek en nog veel meer.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend  contact met ons op!

Paard & Meer
Paardencoaching en begeleiding

Adres
Aatalstrasse 43
49824 Emlichheim

E-mail
info@paardmeer.nl